Кухонний ніж – головний помічник на кухні
Купити хороші ножі для кухні – основоположна завдання, якщо ви плануєте користуватися цим приміщенням за призначенням. Це незамінні інструменти, без яких не може обійтися приготування жодного блюда. Тому підбирати їх слід з особливою ретельністю, з огляду на, які роботи і хто ними буде виконувати. Кухонний ніж повинен бути якісним і зручним, тоді і приготування буде проходити легко і приємно. Для будь-якого шеф-кухаря цей інструмент є, немов продовженням руки, і не просто полегшує роботу, але і допомагає в повній мірі продемонструвати свою кулінарну майстерність. У нашому інтернет-магазині ви знайдете ножі кухонні для професійного і побутового використання, моделі різного призначення і конструкцій. Також пропонуємо супутню продукцію: Мусатов, точильний камінь, магнітна планка і футляр для зберігання.
Ножі для кухні: основні різновиди
Ножі для кухні діляться на масу різновидів, які призначені для виконання тих чи інших маніпуляцій. Перед покупкою варто подумати, чим саме ви будете користуватися. Для початку рекомендуємо купити кухонні ножі з так званої "кухарської трійки". Ці моделі точно не будуть припадати пилом у вас на полиці, їм обов'язково знайдеться застосування на будь-якій кухні:
-
шеф-ніж або головний;
-
серрейтор;
-
овочевий.
Шеф-ніж призначений для виконання основної частини робіт – нарізки, оброблення, шинкування, подрібнення і навіть відбивання. Він має широке і досить довге лезо 20-25 см, звужується до кінця. Але якщо ви не звикли орудувати таким габаритним виробом, можна купити кухонний ніж з лезом довжиною 13-16 см. Також часто він буде більш зручним для жіночих рук.
Серрейтор також називають хлібним. Він трохи нагадує пилку, так як має довге зубчасте лезо і дозволяє акуратно нарізати навіть м'який свіжоспечений хліб. Крім цього серрейтор знадобиться для нарізки томатів, м'яких тортів, фруктів з тонкою шкіркою і навіть сиру, якщо у вас немає спеціальної сирної моделі.
Овочевий ніж кухонний призначений для чищення овочів, а також використовується для різних дрібних робіт, на кшталт рубки часнику. Він відрізняється компактністю, коротким лезом 8-10 см.
Залежно від того, які страви і продукти ви використовуєте, можна придбати ножі для кухні наступного типу: сирні, рибні, масляні, слайсери, Накір, шпателі, обвалочні, обробні, для піци. Якщо ви часто працюєте з м'ясом, обов'язково стане в нагоді ніж-топірець з широкою ріжучої частиною і міцною ручкою. А кухонні ножиці будуть незамінні для розробки птаха, зрізання плавників з риби. Ними зручно розкривати різні упаковки, зрізати бадилля, стебла і коріння овочів і фруктів, а також нарізати зелень, тісто на домашні макарони.
Якісні кухонні ножі: критерії вибору
Щоб купити хороший кухонний ніж в Україні, потрібно звернути увагу не тільки на його форму, а й на такі параметри, як:
-
ергономічність;
-
геометрія;
-
тип стали.
Оптимально, якщо центр ваги вироби знаходиться чітко по центру, між рукояткою і лезом. Також важливо оцінити зручність рукоятки: вона повинна комфортно розміщуватися в руці, не ковзати, не випадати, що не натирати під час роботи. Якісні кухонні ножі мають гостре і тонке лезо, яке заточене по всій поверхні нижнього краю. Хороший шеф-ніж має клиноподібну форму ріжучої частини, тобто верхня частина леза ширше, ніж ріжучий.
Не менш важливу роль відіграє і матеріал, з якого зроблено лезо. Якщо ви не маєте в своєму розпорядженні великим бюджетом, найкраще кухонні ножі купити з нержавіючої сталі. Вона невибаглива в догляді, не схильна до корозії. Однак врахуйте, що потрібно регулярна і досить часта заточка.
Лезо з карбону або вуглецевої сталі зберігає свою гостроту набагато довше, при цьому більш тверде. Але пам'ятайте, що цей матеріал вимагає спеціального догляду і боїться тривалого впливу вологи, аж до того, що може поржавіти – обов'язково протирайте його після кожного використання і зберігайте сухим. Рекомендуємо карбонові ножі кухонні купити твердістю не менше 50-60 HRC, тоді вони будуть служити довго і справно.
А найкращий ніж кухонний купити в Україні можна з дамаської сталі. Це елітна продукція, яка використовується іменитими шеф-кухарями. У сплаві кілька видів стали, що робить лезо не тільки дуже гострим, але і міцним, стійким до впливу вологи, кислот.
Керамічні ножі кухонні купити в Києві також не проблема. Але вони далеко не універсальні і не зможуть повністю замінити металеві. Переваги керамічних моделей:
-
однорідні пориста структура – легко чистяться, не вбирають запахи;
-
тверді і гострі, не потребують заточування;
-
стійкі до корозії, не схильні до появи подряпин;
-
мають невелику вагу, що не навантажують руку навіть при тривалій роботі.
але кераміка – досить крихкий матеріал, тому використовувати її для нарізки напівзамороженому м'яса, кісток і інших твердих продуктів не вийде. Таке лезо може розбитися навіть при падінні зі столу на підлогу. Керамічні кухонні ножі купити в Україні можна лише як додатковий аксесуар, основний вони не замінять.
Крім того, важливо ретельно вибирати якість. Дешеві вироби не тільки не виправдають ваших сподівань, а й можуть бути небезпечними. Під час роботи гострі частинки кераміки можуть відколотися від леза і потрапити в їжу, а кераміка в шлункової кислоти не розчиняється.
Кухонні ножі купити: важливі нюанси
Якісні ножі для кухні потрібно підбирати індивідуально. Одна і та ж модель може бути дуже зручною для однієї людини і абсолютно некомфортною для іншого. Тут все залежить від звичок, особливостей руки і навіть специфіки виконання тих чи інших дій.
Якщо ви хочете купити якісний кухонний ніж в Україні, обов'язково оціните стан леза. Його поверхня повинна бути гладкою, без дефектів. Деякі виробники роблять його зовсім дзеркальним, щоб ви з першого погляду могли оцінити якість. Ріжуча кромка також повинна бути рівною і без вад.
Найкраще, якщо рукоятка з повним хвостовиком – це коли виріб вироблено з одного шматка стали і від вістря до кінця ручки проходить єдина частина. хороша рукоятка – щільно зварена і міцна, не допускається ніяких зазорів, виступів, що хитаються частин. Купити ножі для кухні в Україні можна з ручкою з:
Всі вони в хорошому виконанні гідно несуть свою службу, так що вибирайте, виходячи з власних уподобань. Також є кухонні ножі, повністю виконані з металу, вони мають монолітну конструкцію леза і ручки. Купуючи такий виріб, ретельно перевірте його баланс.
Навіть самий хороший шеф-ніж швидко вийде з ладу, якщо неправильно його використовувати і зберігати. Обов'язково організуйте йому окреме від інших інструментів місце для зберігання. Це може бути спеціальний чохол або настінний магніт. Не використовуйте скляні або пластикові дошки – лезо довше прослужить і рідше потребуватиме заточування, якщо ви працюєте на дерев'яних або бамбукових.
Кухонні ножі купити в Україні: продукція кращих брендів за доступними цінами
Кухонні ножі в Києві пропонують багато онлайн-магазини. Але у нас ви знайдете кращий перелік товарів цієї категорії, а також переконайтеся, що навіть продукція іменитих брендів може бути доступною. У магазині Ogoshop завжди актуальний асортимент, професійні консультації щодо вибору, а також оперативна доставка. Якщо ви хочете кухонні ножі купити в Києві, можна скористатися адресною доставкою під двері. При наявності потрібної моделі на складі ви отримаєте її прямо в день замовлення. Інші міста можуть отримати свою покупку транспортною компанією Нова Пошта.