Ви так любите шашлик або соковитий стейк, що готові їсти їх цілий рік? Але хочете готувати цю страву самостійно, не вдаючись до сторонньої допомоги кафе і ресторанів. Якщо влітку ви можете відправитися на пікнік, розпалити багаття, нанизати на шампур шматки соковитого м'яса та поласувати його чудовим смаком, то, як бути взимку? Вихід є: сковорода гриль – придумана і розроблена спеціально для приготування барбекю на кухонних плитах.
Мангал будинку: чудеса на плиті
сковорідка гриль з'явилася на сучасній кухні зовсім недавно. Хтось порівнює її кулінарні здібності з жаровнею своєї бабусі, хтось їй приписує властивості чавунного казанка. Але і перші, і другі забувають, що такий посуд не здатна надати овочів, риби і м'яса істинний присмак страв приготованих на вогні. Чи не буде в жаровні золотистої скоринки на біфштекси, а в казані – класичного малюнка гриля на форелі.
На такі вишуканості здатна тільки сучасна сковорідка, що виконує функцію барбекю. Існує два основних типи цього посуду:
1. Традиційна форма: має ручку (знімну, литу), кришку скляну або на магнітних замках, представлена в різних формах – овальна, кругла, квадратна сковорода гриль. страви з «візерунком» виходять на них завдяки їх ребристої поверхні. І чим яскравіше виражені ці «реберця», Тим більше їжа буде відповідати смаку барбекю. Їх принцип дії полягає в тому, що вони утримують шматки їжі, не даючи їм стикнутися з поверхнею дна, дозволяючи таким чином віддати свої жири і сік, який природним шляхом стікає по стінках борозенок. Готується їжа в максимально наближених умовах відкритого вогню. Принцип дії такого посуду дозволяє готувати без масла, але це на розсуд кожної господині.
2. Гриль газ сковорода призначена для використання на газових плитах, тому має відповідну форму і комплектацію.
Кругла форма, високі стінки, посередині – круглий отвір розміром під газову конфорку.
Наявність кришки і металевої решітки, що покриває всю верхню поверхню.
Принцип дії такої сковороди – це конвекція гарячого повітря. Що відбувається, коли ви ставите продукти на нержавіючу решітку, накриваєте кришкою і ставите на середину конфорки? В результаті отримуємо «закритий» ефект приготування, при якому продукти, виділяючи сік, не горять в ньому, стаючи сухімі.А, навпаки, утворюючи золотисту скориночку, залишаються м'якими і соковитими.
Завдяки такому пристрою вона може виконувати додаткові функції і використовуватися як:
- Пароварка – якщо додати склянку води в канавки корпусу.
- Духовка – якщо звернути підготовлені шматочки продуктів в фольгу і покласти їх грати.
Універсальність цієї посуд полягає в тому, що вона не тільки обрадує смаком натурального шашлику, але дозволить харчуватися корисно і різноманітно.
якісна підготовка – смачний шашлик
Якщо на природі заставу смачного барбекю – це з толком і розстановкою підготовлений мангал, то в домашньому приготуванні головне – вибрати сковорідку, виготовлену з якісного матеріалу. Їм може бути:
- Нержавіюча сталь
- Литий алюміній з антипригарним покриттям
- чавун
При цьому сучасні виробники пропонують її з різними видами покриттів:
- емальоване
- Антипригарне полімерне (типу «тефлон»)
- Керамічне (мармурове, гранітне).
Кожне з них не повинно містити на поверхні зовнішніх дефектів: тріщин, бульбашок, відколів. Якщо вам вдалося струменем теплої води або легким рухом м'якої губки видалити обвуглені молоко з дна своєї сковороди, вітаємо – ваша покупка відповідає стандартам якості, і ви зробили однозначно правильний вибір!
Сковорода гриль на домашній плиті – трохи літа на вашій кухні!
Всі поради