Ви так любите шашлик або соковитий стейк, що готові їсти їх цілий рік? Але хочете готувати цю страву самостійно, не вдаючись до сторонньої допомоги кафе і ресторанів. Якщо влітку ви можете відправитися на пікнік, розпалити багаття, нанизати на шампур шматки соковитого м'яса та поласувати його чудовим смаком, то, як бути взимку? Вихід є: сковорода гриль – придумана і розроблена спеціально для приготування барбекю на кухонних плитах.

Мангал будинку: чудеса на плиті

сковорідка гриль з'явилася на сучасній кухні зовсім недавно. Хтось порівнює її кулінарні здібності з жаровнею своєї бабусі, хтось їй приписує властивості чавунного казанка. Але і перші, і другі забувають, що такий посуд не здатна надати овочів, риби і м'яса істинний присмак страв приготованих на вогні. Чи не буде в жаровні золотистої скоринки на біфштекси, а в казані – класичного малюнка гриля на форелі.

На такі вишуканості здатна тільки сучасна сковорідка, що виконує функцію барбекю. Існує два основних типи цього посуду:

Гриль і шашлик будинку на печі?1. Традиційна форма: має ручку (знімну, литу), кришку скляну або на магнітних замках, представлена ​​в різних формах – овальна, кругла, квадратна сковорода гриль. страви з «візерунком» виходять на них завдяки їх ребристої поверхні. І чим яскравіше виражені ці «реберця», Тим більше їжа буде відповідати смаку барбекю. Їх принцип дії полягає в тому, що вони утримують шматки їжі, не даючи їм стикнутися з поверхнею дна, дозволяючи таким чином віддати свої жири і сік, який природним шляхом стікає по стінках борозенок. Готується їжа в максимально наближених умовах відкритого вогню. Принцип дії такого посуду дозволяє готувати без масла, але це на розсуд кожної господині.

 

Гриль і шашлик будинку на печі? 22. Гриль газ сковорода призначена для використання на газових плитах, тому має відповідну форму і комплектацію.

Кругла форма, високі стінки, посередині – круглий отвір розміром під газову конфорку.

Наявність кришки і металевої решітки, що покриває всю верхню поверхню.

Принцип дії такої сковороди – це конвекція гарячого повітря. Що відбувається, коли ви ставите продукти на нержавіючу решітку, накриваєте кришкою і ставите на середину конфорки? В результаті отримуємо «закритий» ефект приготування, при якому продукти, виділяючи сік, не горять в ньому, стаючи сухімі.А, навпаки, утворюючи золотисту скориночку, залишаються м'якими і соковитими.

Завдяки такому пристрою вона може виконувати додаткові функції і використовуватися як:

  • Пароварка – якщо додати склянку води в канавки корпусу.
  • Духовка – якщо звернути підготовлені шматочки продуктів в фольгу і покласти їх грати.

Універсальність цієї посуд полягає в тому, що вона не тільки обрадує смаком натурального шашлику, але дозволить харчуватися корисно і різноманітно.

якісна підготовка – смачний шашлик

Якщо на природі заставу смачного барбекю – це з толком і розстановкою підготовлений мангал, то в домашньому приготуванні головне – вибрати сковорідку, виготовлену з якісного матеріалу. Їм може бути:

  • Нержавіюча сталь
  • Литий алюміній з антипригарним покриттям
  • чавун

При цьому сучасні виробники пропонують її з різними видами покриттів:

  • емальоване
  • Антипригарне полімерне (типу «тефлон»)
  • Керамічне (мармурове, гранітне).

Кожне з них не повинно містити на поверхні зовнішніх дефектів: тріщин, бульбашок, відколів. Якщо вам вдалося струменем теплої води або легким рухом м'якої губки видалити обвуглені молоко з дна своєї сковороди, вітаємо – ваша покупка відповідає стандартам якості, і ви зробили однозначно правильний вибір!

Сковорода гриль на домашній плиті – трохи літа на вашій кухні!

Всі поради