Сервіровка столу, святкова або повсякденна, має на увазі наявність наборів столових приладів. Завдяки різноманітності кулінарних страв і правилам етикету, знайомі з дитинства ложки, вилки і ножі придбали нові форми і призначення.
Всього три звичних столових предмета, а який простір для фантазії!
Основні предмети, з яких складається набір столових приборів – це ніж, ложка, виделка, щипці, лопатка і секатори.
Для зручності вибору необхідного предмета вони розділені на два об'ємні групи:
-
Основні (індивідуальні) – беруть участь в безпосередньому прийомі їжі і на столі розкладаються персонально кожному гостю. У цій категорії представлені закусочні, їдальні, рибні, десертні, фруктові комплекти.
-
Допоміжні (загальні) – використовуються для розкладання їжі в персональні тарілки, форма і розмір залежить від страви, для якого вони призначені (гарячі, закуски, випічка, морепродукти і т.д.)
У повсякденному житті в більшості випадків використовуються індивідуальні столові предмети, які формуються в невеликі набори на 6 персон. Урочисті випадки вимагають наявності більшої кількості аксесуарів, щоб створити гармонійний єдиний стиль в сервіровці. Тому в асортименті присутні комплекти, що налічують до 125 предметів, акуратно оформлені в презентабельну упаковку, де компактно зберігаються і чекають чергового вдалого моменту, щоб блиснути своєю досконалістю.
Матеріал виготовлення як вирішальний фактор вибору
Еволюція універсальних ложок і незамінних вилок дозволила створити ідеальний зразок кухонного приладдя. Масивне дерево, м'який алюміній і дороге срібло замінив унікальний нержавіючий сплав 18/10. особливість стали – пропорційне вміст хрому і нікелю – 18% і 10% відповідно.
За структурою нержавейка – НЕ пористий метал, що виключає скупчення і розмноження шкідливих бактерій, тому сталь має другу назву «медична». Це підтверджує її абсолютну гігієнічність і можливість використовувати на кухні. Вона не окислюється, коли контактує з харчовими кислотами, підходить для миття в посудомийних машинах і гарантує тривалий термін служби, завдяки міцності і надійності.
Такі якісні характеристики визначили нержавійку як основний матеріал для категорії дитячі столові прилади. За функціональністю вони нічим не відрізняються від дорослих зразків. Але мають менший розмір і зручну форму з урахуванням вікових особливостей дитини. При цьому вилка і ніж не гострі, що гарантує абсолютну безпеку.
Ще одна перевага сплаву – він легко піддається обробці, що дозволяє виготовити різні варіації класичних і «екзотичних» кухонного приладдя, які відрізняються між собою конфігурацією, поліруванням, тисненням. Такі приналежності з фірмовим логотипом або іменним вензелем стають візитною карткою дорогих ресторанів і гордістю сімейних традицій.
Набори столових приборів – стильне рішення в кухонній практиці!
Всі поради