Компанія Monin була заснована більше 100 років тому. Її засновником став француз Жорж Монін в 1912 році. В наші дні продукція даного бренду відома далеко за межами Франції — близько 75% обороту відбувається в країнах Європи і Америки. 

Великих заводів у Monin чотири — один в США, два в Європі і один в Азії (Малайзія). зараз сиропи Монін знайомі кожному — саме ці сиропи бариста в багатьох країнах світу додають в каву і кавові напої, а також використовують для створення смузі і коктейлів з алкоголем і без.

Історія компанії Монін

У 1912 році 19-річний підприємець Жорж Монін зайнявся продажем фірмових вин та інших спиртних напоїв, супроводивши свою продукцію впізнаваним слоганом «Пристрасть до якості». З тих пір пройшло більше ста років, але представники компанії не відхиляються від заданого курсу, а керівництво складним, але цікавим процесом виробництва безалкогольних сиропів взяли на себе члени сім'ї і спадкоємці Жоржа Монина.

Якість продукції — ось основна мета компанії. Кожна пляшка сиропу Монін має спеціальне маркування з номером партії, що дає можливість відстежити, хто є відповідальним за правильне змішування інгредієнтів. Фахівці Monin постійно стежать за якістю продукції, що випускається, а також за інноваційними техніками виробництва.

Продукція Monin — калейдоскоп несподіваних і знайомих смаків

Сиропи Monin поділяються на кілька основних категорій:

  • преміум-сиропи (найвищої якості);
  • сиропи для чаю (чайні);
  • ексклюзивні лікери;
  • сиропи без цукру;
  • сиропи для соусів;
  • концентрати.

У лінії продукції існують також:

  • фруктові наповнювачі;
  • смузі;
  • фраппе.

За заявою самого виробника в топ найпопулярніших смаків Монін для алкогольних коктейлів входять:

  • вишня (черрі-бренді);
  • естрагон;
  • персик;
  • зелене яблуко;
  • безлактозний концентрат (для коктейлів, в які за рецептом додається молоко).

Для безалкогольних коктейлів найчастіше вибирають:

  • банан;
  • йогурт;
  • полуницю;
  • лимон;
  • «текілу».

На думку провідних дегустаторів Монін, для кави та кавових напоїв найчастіше вибирають сиропи таких смаків:

  • праліне;
  • солона карамель;
  • ваніль без цукру;
  • шоколад.

У категорії «Преміум» MONIN випускає сиропи з такими смаками: агава, мигдаль, амаретто, аніс, «яблучний пиріг», Яблуко, абрикос, лемонграсс, базилік, чорниця, смородина, грейпфрут, «блю-кюрасао», Браун. У цій же категорії можна спробувати не тільки стандартні, але й екзотичні смаки, наприклад, сироп з свкусом жуйки (бабл-гам), обліпихи, кардамону, м'ятного шоколаду, карибського рому, концентрату кави, кориці, меду, гібіскуса і лаванди.

Здавалося б, різноманітність має на цьому закінчитися, проте це не так. Любителям всього незвичайного напевно сподобаються такі смаки, як:

  • горіх макадамія;
  • лайм;
  • лічі;
  • диня;
  • лимонад;
  • манго;
  • фісташки;
  • мохіто;
  • ананас;
  • зелений банан;
  • троянда;
  • каштан;
  • пряний (поєднання найпопулярніших прянощів);
  • сангрия;
  • танжерин;
  • тоффі (тягуча карамель);
  • білий шоколад.

Сиропна палітра Монін воістину безмежна. З її допомогою можна створювати справжні смакові алкогольні і безалкогольні шедеври. Чайні сиропи, наприклад, випускаються з такими смаками, як лимон, м'ята, цейлонський чай, персик і полуниця. Як показує досвід кращих бариста світу, аромати полуниці, лимона або персика є найбільш привабливими для клієнтів, які обирають чай.

Топ-5 кавових сиропів (для додавання в каву), які вважають за краще жителі Європи (Україна, Росія та інші країни):

  • карамель (звичайна або солона);
  • Лісовий горіх;
  • ваніль;
  • полуниця;
  • шоколад.

Сиропи Монін - сама довершеність!

Всі поради