Компанія Monin була заснована більше 100 років тому. Її засновником став француз Жорж Монін в 1912 році. В наші дні продукція даного бренду відома далеко за межами Франції — близько 75% обороту відбувається в країнах Європи і Америки.
Великих заводів у Monin чотири — один в США, два в Європі і один в Азії (Малайзія). зараз сиропи Монін знайомі кожному — саме ці сиропи бариста в багатьох країнах світу додають в каву і кавові напої, а також використовують для створення смузі і коктейлів з алкоголем і без.
Історія компанії Монін
У 1912 році 19-річний підприємець Жорж Монін зайнявся продажем фірмових вин та інших спиртних напоїв, супроводивши свою продукцію впізнаваним слоганом «Пристрасть до якості». З тих пір пройшло більше ста років, але представники компанії не відхиляються від заданого курсу, а керівництво складним, але цікавим процесом виробництва безалкогольних сиропів взяли на себе члени сім'ї і спадкоємці Жоржа Монина.
Якість продукції — ось основна мета компанії. Кожна пляшка сиропу Монін має спеціальне маркування з номером партії, що дає можливість відстежити, хто є відповідальним за правильне змішування інгредієнтів. Фахівці Monin постійно стежать за якістю продукції, що випускається, а також за інноваційними техніками виробництва.
Продукція Monin — калейдоскоп несподіваних і знайомих смаків
Сиропи Monin поділяються на кілька основних категорій:
- преміум-сиропи (найвищої якості);
- сиропи для чаю (чайні);
- ексклюзивні лікери;
- сиропи без цукру;
- сиропи для соусів;
- концентрати.
У лінії продукції існують також:
- фруктові наповнювачі;
- смузі;
- фраппе.
За заявою самого виробника в топ найпопулярніших смаків Монін для алкогольних коктейлів входять:
- вишня (черрі-бренді);
- естрагон;
- персик;
- зелене яблуко;
- безлактозний концентрат (для коктейлів, в які за рецептом додається молоко).
Для безалкогольних коктейлів найчастіше вибирають:
- банан;
- йогурт;
- полуницю;
- лимон;
- «текілу».
На думку провідних дегустаторів Монін, для кави та кавових напоїв найчастіше вибирають сиропи таких смаків:
- праліне;
- солона карамель;
- ваніль без цукру;
- шоколад.
У категорії «Преміум» MONIN випускає сиропи з такими смаками: агава, мигдаль, амаретто, аніс, «яблучний пиріг», Яблуко, абрикос, лемонграсс, базилік, чорниця, смородина, грейпфрут, «блю-кюрасао», Браун. У цій же категорії можна спробувати не тільки стандартні, але й екзотичні смаки, наприклад, сироп з свкусом жуйки (бабл-гам), обліпихи, кардамону, м'ятного шоколаду, карибського рому, концентрату кави, кориці, меду, гібіскуса і лаванди.
Здавалося б, різноманітність має на цьому закінчитися, проте це не так. Любителям всього незвичайного напевно сподобаються такі смаки, як:
- горіх макадамія;
- лайм;
- лічі;
- диня;
- лимонад;
- манго;
- фісташки;
- мохіто;
- ананас;
- зелений банан;
- троянда;
- каштан;
- пряний (поєднання найпопулярніших прянощів);
- сангрия;
- танжерин;
- тоффі (тягуча карамель);
- білий шоколад.
Сиропна палітра Монін воістину безмежна. З її допомогою можна створювати справжні смакові алкогольні і безалкогольні шедеври. Чайні сиропи, наприклад, випускаються з такими смаками, як лимон, м'ята, цейлонський чай, персик і полуниця. Як показує досвід кращих бариста світу, аромати полуниці, лимона або персика є найбільш привабливими для клієнтів, які обирають чай.
Топ-5 кавових сиропів (для додавання в каву), які вважають за краще жителі Європи (Україна, Росія та інші країни):
- карамель (звичайна або солона);
- Лісовий горіх;
- ваніль;
- полуниця;
- шоколад.
Всі поради