Яку каструлю купити: маленьку або велику? А ще необхідний сотейник і ось ця зручна миска. Що ж вибрати?
Якщо ви вирішите купити набір посуду, то він розвіє сумніви і стане універсальним рішенням: функціональний, практичний, предмети якого виконані в одному стилі.
Набір з нержавійки: високі технології в побуті
Її гладка глянцева поверхня вже багато років привертає увагу домогосподарок і шеф-кухарів ресторанів, які знаючи її невеликі секрети, із задоволенням оточують себе такий практичною красою.
Слідувати їх вимогам і навіть передбачати бажання здатні тільки надійні і перевірені виробники: Vitesse, BergHoff, Vinzer. Вони представляють кухонні вироби в різних серіях, багато з яких оформлені в набори. Такі комплекти відрізняються:
- кількістю предметів – від 3-х до 18-ти
- розмірами – різні діаметри і обсяги
- призначенням – каструлі, сотейники, сковороди, миски, ковші
- аксесуарами – салатники, фритюрниці, пароварки, підставки і багато іншого
- додатковими параметрами – розмітка літражу, дірочки на стінках для зливу води і ін.
Якісна нержавіюча сталь або недобросовісна підробка?
Посуд з нержавіючої сталі володіє безперечними перевагами:
- довговічність
- практичність
- універсальність
- Безпека і гігієнічність
- Естетично привабливий зовнішній вигляд
Такі якості характерні тільки якісних виробів. Але як відрізнити оригінал від фальшивки?
Купуючи посуд, не соромтеся її перевертати, заглядати всередину, стукати по ній і навіть вимірювати лінійкою її дно і товщину стінок. І нехай продавці, не дивуються такій поведінці – адже ви знаєте тонкощі правильного вибору:
- На дні каструлі має бути маркування 18/10 – це означає, що сталь відповідає складу: 18% хрому і 10% нікелю. Таке оптимальне поєднання металів забезпечують достатню міцність і блиск виробу, який може бути трохи приглушений матовою поліруванням.
- Товщина стінок не менше 0,5 мм і товщина дня не менше 6 мм. Саме такі параметри стінок захистять від деформації на високих температурах і збережуть первинний вигляд товару. Зазначена висота дна підтверджує його багатошаровість як пиріг: сталь-алюміній-сталь. Чим більше шарів, тим рівномірніше нагрівання і термостійкість.
- Рівні шви з'єднання дна і ручок зі стінками без зазорів є гарантією, що ваша посуд не піддасться корозії, не стане місцем скупчення шкідливих організмів і бактерій.
- Кришка є важливим складовим каструлі. Вона повинна щільно і герметично закривати каструлю, щоб зберегти натуральний смак продуктів. Повинна бути виконана з жароміцного скла і бажано з отвором для виходу пари. Прозорість скла полегшує контролювати процес приготування.
Якщо всі зазначені характеристики присутні – сміливо оформляйте покупку.
Нержавіюча принадність: догляд має значення
Кілька простих рекомендацій дозволять надовго зберегти її презентабельний вигляд.
По перше, нержавіюча посуд може бути використана на різних плитах: індукційних, газових, електричних і склокерамічних. Можливі сліди забруднення видаляються дбайливо миючими засобами без абразивних компонентів за допомогою м'якої губки. При цьому допускається як ручна мийка, так і в посудомийній машині. В останньому випадку, завантажуючи її в апарат, її ручки направляйте вниз, використовуйте правильний температурний режим і після закінчення миття відразу дістаньте з машини.
Як після ручної, так і після машинного миття все каструлі необхідно ретельно протерти сухим рушником, щоб не залишилися водяні розводи.
По-друге, під час приготування соліть тільки киплячу воду. Дуже солону або кислу їжу не зберігайте довго в каструлях з нержавіючої сталі, щоб кислоти і солі не залишили плям на стінках і дні. Якщо у вас екземпляри з антипригарним покриттям, використовуйте спеціальні інструменти, щоб не пошкодити його, а значить, зберегти основні якісні характеристики виробу.
Різноманітність сучасних моделей з нержавійки перетворює повсякденне готування в кулінарне мистецтво, вражаючи своєю простотою, легкістю і бездоганним смаком страв!