Хочете мати красиву екологічно безпечну посуд?
Тоді зверніть увагу на керамічні каструлі і жаровні. Подумаєте, непрактично? Але цей показник, як і недовговічність, залишився в далекому минулому.
Що можна готувати в кераміці?
Практично всі: м'ясо, овочі, рибу, борошняні вироби, киселі, підливи, кава. Такий шикарний кулінарний асортимент можливий завдяки фізичним властивостям глини. Маючи пористу структуру, вона активно вбирає вологу, яку потім «з душею» віддає продуктам. Тому їжа виходить соковитою, ароматною і поживною.
Будь-яке блюдо, приготоване в цьому екологічно чистому матеріалі, зберігає свої корисні мікроелементи і вітаміни, а значить, ваш обід буде не тільки смачним, але і здоровим. Це досягається завдяки рівномірному нагріванню поверхні керамічної ємності. При цьому вона здатна зберігати на 70% більше тепла, ніж металеві аналоги.
Як можна використовувати керамічний посуд?
Якщо ви придбаєте набір каструль з кераміки, ви зможете:
- Варити перші страви
- Гасити другі страви
- Піч борошняні десерти
І зовсім не варто переживати, що у вас не склокерамічна плита, а газова конфорка. Додаткове використання індукційного диска дозволить використовувати кераміку на індукційних плитах. Єдине, підбирайте каструлю з діаметром відповідним діаметру конфорки. дотримання такого «золотого правила» дозволить продовжити термін служби будь-якого виробу: збереже від перегріву і деформації.
Таке універсальне застосування стало можливим завдяки випалу кераміки в 3 етапи при різних температурах. Перших два до нанесення глазурі, останній – вже з нею. При цьому глазур виконує не тільки декоративну функцію, роблячи вироби красивими і приємними на дотик, але і захисну – від проникнення жиру і зайвої вологи.
Сучасну кераміку можна мити різними миючими засобами, в посудомийній машині, а також одна і та ж каструля може використовуватися для приготування як риби, так і м'яса. І господиня не буде переживати, що м'ясне спекотне має рибний смак.
Чому кераміка залишається в моді?
Об'єктивні експерти і сумлінні господині назвали три причини, чому сучасна керамічний посуд є гідним конкурентом її металевих аналогів:
- Екологічність: цей показник особливо важливий сьогодні, коли йде постійна боротьба за повноцінне здорове харчування. Глина не містить шкідливих домішок, тому і наше не буде шкідливою.
- Універсальність: цей матеріал підходить для приготування різних продуктів і на всіх видах плит, включаючи індукційні (за умови придбання індукційного диска) і мікрохвильові печі. Можна готувати і зберігати їжу. Простий догляд: передбачена ручна мийка і в посудомийній машині.
- Термостійкість: моделі з цього матеріалу здатні витримати різні перепади температур – від -30°З до 450°С. Рівномірний нагрів дозволяє виріб з холодильника поставити відразу на плиту. При цьому досить тривале збереження середньої температури нагрівання не вимагає високих температур для приготування їжі.