Якщо Вам не подобається смак страв, мене не рецепт, а тарілки. Психологи, після проведених досліджень, довели, що всі рецептори людини взаємопов'язані між собою, тому колір і форма посуду впливає на наше смакове сприйняття їжі.
В якості підтвердження цієї теорії пропонують взяти білі ложки і два йогурту: білий і рожевий. Дивно, але звичайний білий буде набагато солодший продукту навіть з полуничним наповнювачем. Якщо ви хочете подумки «подсладіть» рожевий йогурт, то візьміть чорну ложку – ефект не змусить себе довго чекати.
Губи, ніс, очі, смакові рецептори – все це мультисенсорная система людини, яка комплексно оцінює подану їжу, і блискавично передає імпульси підсвідомості. Тому з рожевого стаканчика вода здається більш прохолодною, а сир з кінчика ножа – більш солоний.
Який колір вибрати: поради дієтолога
Дієтологи вже давно з'ясували тісний зв'язок, який існує між кольором тарілок і апетитом. Фахівці стверджують, що за допомогою колірної гами можна навчитися управляти своїм апетитом, а вибравши правильну посуд можна значно зменшити обсяг споживаної їжі.
У минулому столітті найпопулярнішими були тарілки білі, снігового або сіруватого відтінків. Яскраво забарвлені страви, які викладають на білі десертні тарілки, привертають увагу і підвищують апетит. Тому всі, хто стежить за фігурою, не повинні застосовувати білий столовий сервіз.
Також необхідно прибрати з щоденного користування набори тарілок рожевого, зеленого і оранжевого кольорів. Вони стимулюють секрецію шлункового соку, через що людина з'їдає більше звичної порції.
Дуже добре, якщо супові тарілки будуть жовтого кольору. Він одночасно стимулює апетит і швидко викликає почуття насичення. Завдяки цьому ситість прийде після з'їденого супу, а на друге вже не вистачить сил, ні бажання.
Ті, хто хоче схуднути, повинні їсти з тарілок темних відтінків, краще темно-зелених. Ця палітра найкраще знижує відчуття голоду.
У яких фарбах бачать посуд японські філософи
Суть японської філософії полягає в захопленні природою і навколишнім світом. Японці захоплюються не тільки приготованими стравами, а й посудом, колір якої згідно культурним традиціям країни висхідного сонця, настільки ж важливий, як і смак їжі.
Набір салатників та інші предмети сервіровки у японців пристосовані для різних сезонів року і різних температур. Для осені і зими – теплого відтінку, що дарує відчуття комфорту і затишку. А для весни і літа – прохолодного відтінку, який несе відчуття безтурботного відпочинку.
Кольори осіннього сезону прикрашені малюнками дерев, листя, рослин і інших елементів натуральної природи. На зимових варіантах традиційними є снігові пейзажі.
Навесні прийнято діставати тарілки, прикрашені красивими квітами і розпускаються деревами і рослинами Японії. Влітку на столі встановлюють крихкий порцеляновий посуд, синю, як вода або зелену, як молоде листя. Вона символізує свіжість і знижує відчуття голоду.
Що кажуть про склад фарб хіміки
Столовий посуд із кераміки, фарфору, фаянсу та скла з самого початку не є шкідливою. Навпаки, фізичний склад їх матеріалу – це екологічно чисті інгредієнти, які абсолютно безпечні для людини.
Набори для чаювань, наприклад, чайний сервіз білий виконується з матеріалів, які стійкі до постійного впливу високих температур і не виділяють в воду небезпечні для здоров'я сполуки. Слід побоюватися отруйної розпису, яку легко розпізнати по буяння і яскравості фарб.
Посуд, виконана в різних колірних варіантах здатна посилити, або навпаки знизити почуття голоду. Це дозволяє тим, хто стежить за фігурою, контролювати свій апетит. харчуйтеся правильно – вибирайте відповідний колір!
Всі поради