Соковарка воістину унікальна річ. Вона допомагає отримувати сік в домашніх умовах, причому практично безвідходним, оброблені температурою фрукти можна використовувати повторно - для варіння конфітюрів, приготування дитячих пюре, мармеладу і іншої смакоти. Сік, отриманий таким чином, не містить консервантів і барвників, тому надзвичайно корисний і  підходить для дитячого харчування.

Як вибрати соковарку

Перед придбанням вироби вам варто переконатися, що це саме та річ, яка вам потрібна. Особливостями вироби в порівнянні з соковижималкою є:

  • Найголовніше гідність такого отримання соку - це те, що сік не втрачає вітамінів і корисних речовин, так як сік не кипить. Максимальна температура при отриманні соку 80 градусів.
  • При роботі вони не виробляє шуму і не забивається частинами шкірки і м'якоті, вона відмінно справляється з завданням отримання соку з ягід  – ожини, обліпихи, смородини, з яких неможливо витягнути кісточки.
  • Одержуваний сік позбавлений осаду. Його відразу можна закочувати в банку без процедури стерилізації.
  • Свіжовичавлений сік окислюється протягом півгодини, тоді як сік з вироби довго може зберігатися в холодильнику без втрати властивостей.
  • Пристрій дає сік в нема за 5 хвилин часу, зате в нього можна вкласти великий обсяг продуктів.
  • Сік отриманий у такий спосіб не вимагає закладки цукру.
  • Виріб легко миється під струменем води і може використовуватися для приготування парових страв.

Як користуватися соковаркою

Використання виробу не викликає труднощів у користувача. Апарат складається з декількох ємностей, які встановлюються один на одного. Фрукти ріжуться, з них дістаються великі кісточки, і вся маса викладається на сітку друшляка або так званої парової корзини. У нижню каструлю наливають воду і доводять до кипіння, а потім зверху на неї встановлюють ємність для збору соку. Каструля, в яку збирається сік, оснащена трубкою з силікону з затискачем. Зверху на цю каструлю встановлюється друшляк з фруктами або ягодами. Зверху ємність герметично накривається кришкою. Пар від киплячої води піднімається догори, проходить крізь масу продукту і викликає виділення соку, який стікає в ємність для збору соку, а потім ви сік зливанн через силіконовий шланг в банку. Спостерігайте за тим, щоб вода в каструлі кипіла постійно, якщо вона википає, то необхідно її додати. Ось в принципі в двох словах як варити сік.

характеристики соковарок

Сучасний ринок пропонує нам кілька видів цих пристроїв. Вони відрізняються своїми характеристиками.  Ви можете купити соковарку в інтернет магазині об'ємом від 4 до 20 літрів. Правда обсяги різних частин вироби також різняться, наприклад, друшляк може бути розрахований на 10 літрів фруктової або ягідної маси, а ємність для збору соку – на 4.

Ємності вироби відрізняються матеріалом виготовлення. Є моделі, виконані з алюмінію і високоякісної нержавіючої сталі. Звичайно, моделі зі сталі більш технологічні. Вони не окислюються під впливом фруктових соків і не піддаються корозії протягом усього терміну експлуатації. При підборі моделі питайте чи можна використовувати її для індукційних плит, якщо ви такий користуєтеся.

Отже, ми розглянули, як варити сік в соковарці, як її правильно вибрати. Якщо ви маєте сад, то саме час подумати про придбання вироби – літо не за горами.

Все що потрібно знати про соковарці

Всі поради